Balon Şişirme Yöntemleri

Balonları Şişirme Çeşitleri ve İpuçları

Günümüzde insanlar nadiren tatilleri ve balonsuz partileri kutluyorlar – bunlar kuş, çiçek, kelebek, çizgi film karakterleri ve güzel aranjmanların bütün figürlerini oluşturmak için kullanılıyor. Balon kompozisyonu olmadan hiçbir mağaza açılışı hayal edilemez. İnsanlar yıldönümleri, anaokullarında ve okullarda tatiller ve şirket içindeki kurumsal partiler için balon şişirir. Üstelik tüm eğlence parklarında ve şehir merkezlerinde satılan çok çeşitli helyum balonları var.

Her çocuk balonları sever, ancak özellikle bir parti için çok fazla balona ihtiyacınız varsa, tüm yetişkinler balonları şişirmeyi sevmez. Bu görevi kendiniz için nasıl kolaylaştıracağınızı öğrenmek faydalı olacaktır, bu nedenle balon üfleme konusunda en iyi rehberle tanışın!

Ağız uçlarınızla balon şişirmek

Artık kendinize “Balonları nerede şişirebilirim?” diye bir soru sormanıza gerek yok. Doğru evde yapın! Uygun pompalama ekipmanı yoksa balonları kendi çabanızla şişirmeyi deneyebilirsiniz. Helyum veya pompa olmadan balonlar nasıl şişirilir? İlk seçenek en basitidir. Ağzınla yap. Az sayıda balon şişirmeniz gerektiğinde bu yöntemi kullanabilirsiniz.

Balon Şişirme Teknikleri
Balon Şişirme Teknikleri

Balon Nasıl Şişirilir?

  1. Bir balonu her yöne gerin. Balonu şişirmeden önce, ağzınızla pompalamanızı kolaylaştırmak için elinizle gerin. Lateks gerildiğinde hava basıncı altında daha kolay yumuşar ve genişler.
  2. Balonun boynunu başparmağınız ve işaret parmağınız arasında sıkıştırın. Böylece üflerken elinizde tutabilirsiniz.
  3. Derin bir nefes alın ve balonu “öpün”. Dudaklarınızı balonun boynuna sarın ve parmaklarınıza bastırın.
  4. Ciğerlerinizdeki havayı balona verin. Bu, yanaklarınızı şişirmek ve ardından havayı solumakla aynıdır, ancak bu durumda yanaklarınızı gevşetmeli ve havayı topun içine bırakmalısınız. Nefes verirken dudaklarınızı sıkı tutun ve balonun boynuna sıkıca bastırın. Ağzınız biraz havayla dolacak ama balonu yanaklarınıza değil üflemeyi unutmayın!
  5. İlk direncin üstesinden gelin. Balona ilk nefes verme en zor olanıdır. Ancak bundan sonra balon daha kolay şişmeye başlar. Balona alışın ve havayla doldurmaya devam edin!
  6. Balon patlamadan önce patlamayı bırak. Balonun sertleştiğini hissettiğinizde iş bitmiş demektir.
  7. Balonu bağla.

Balon Şişirme Artıları ve Eksileri Nelerdir?

ARTILARI

  • Çocuğunuz sizinle birlikte balon şişirmekten mutluluk duyacaktır. Bütün çocuklar bu tür eğlenceleri sever.
  • Ağzınızla balon şişirmek herhangi bir parasal kaynak gerektirmez. İlişkisel olarak, balonlar nazik, güneşli bir ruh hali uyandırır.
  • Balonların şişmesi büyülüyor, tatil beklentisini artırıyor ve bir an önce balonlarla oynama isteği uyandırıyor.
  • Kısacası ağzınızla balon şişirmenin ruh üzerinde olumlu etkileri vardır. Pulmonologlar balonları çok takdir ederler.
  • Sonuçta balonu şişirdiğinizde burundan derin nefes alma ve ağızdan nefes verme kaçınılmazdır.
  • Aksi takdirde hiçbir şey yolunda gitmeyecektir.
  • Böyle bir solunum ritmi ile iç bronş basıncı yükselir, hava keselerinin hacmi büyür, karbondioksit salınımı artar ve vücut kanı daha kolay oksijenlendirir.

EKSİLERİ

  • Bazı insanlar ağızlarıyla balon şişirmek için çok az akciğer kapasitesine sahiptir.
  • Balonları ağzınızla çok kuvvetli şişirmek baş dönmesine neden olabilir.
  • Dekorasyonun bir parçası yanlışlıkla bir kişinin solunum sistemine girebileceğinden, bir şeyle dolu balonları (örneğin, içinde konfeti bulunan) havaya uçurmak tehlikelidir. Bu özellikle çocuklar için geçerlidir.
  • Bazı balonları şişirmek için yoğun çaba gerekir. Örneğin ağzınızla bükümlü balonları şişirmek çok zordur. Böyle bir durumda, bir pompa kullanmak daha iyidir.
  • Balonların ağız yoluyla şişirilmesi kan basıncının artmasının nedenidir. Bu nedenle hipertansif hastaların balonları bir pompa ile şişirmeleri önerilir.
  • Yoğun kauçuk ile balon şişirmek için ağzınızı kullanmamalısınız. Bu tür aktivite kan basıncında ani değişikliklere ve nefes darlığına neden olabilir.

Helyum balonlarını şişirme rehberi

Sıradan havayla şişirilen bir balon asla yüksekten uçmaz. Böyle heyecan verici bir etki elde etmek için balonları helyumla nasıl şişireceğinizi bilmeniz gerekir. Ayrıca bu gaz halindeki maddenin buharlaşma özelliğinden dolayı balonları sadece etkinlikten önce şişirmeniz gerektiğini unutmayınız.

Helyum balonlarını şişirme rehberi
Helyum balonlarını şişirme rehberi

Helyum ile balonlar nasıl hızlı şişirilir?

  • Gaz şişesine uygun bir ağızlık yerleştirin. Tipik olarak, iki tip plastik koni meme vardır: daha küçük olanı folyo balonlar için ve daha büyük olan – kauçuk olanlar için.
  • Gaz şişesini açın. Bunu yapmak için valfi saat yönünün tersine çevirin. Kısa bir süre içinde duracak olan yumuşak bir tıslama sesi duyacaksınız.
  • Balonun boynunu, sıkıca kavrayacak şekilde gaz şişesinin ağzının üzerine çekin. Gazın kaçmasını önlemek için balonunuzun boynunu başparmağınız ve işaret parmağınızla nozüle bastırın.
  • Vanayı aşağı bastırın. Balonun boynunu tuttuğunuz elinizle valfi hafifçe aşağı doğru itin. Bu, nozulu açacak ve balon helyumla dolmaya başlayacaktır. Balon şişirildiğinde, memeyi bırakın.
  • Balonu bağla. İki parmağınızın etrafına bir ilmek yapın, balonun boynunu içinden geçirin ve düğümü uygun şekilde sıkın.
  • Gaz şişesini kapatın. Tüm balonları şişirmeyi bitirdiğinizde, valfi saat yönünde çevirerek gaz şişesini kapatın.

Helyum, balonları şişirmenin hızlı ve kolay bir yoludur. Helyum, balonlardan bir kemer gibi çeşitli büyüleyici kompozisyonlar oluşturmak için harika bir fırsat sunar. Helyum, doğal çevre ve insanlar için kesinlikle güvenlidir. Patlamaz ve toksik bileşen içermez. Bu gazı sağlığınıza zarar vermeden (tabii ki küçük miktarlarda) soluyabilirsiniz. Helyum havadan 7 kat daha hafiftir. Dolayısıyla bu gazla dolu balonlar uçabilir. Balonu helyumla şişirmeden önce, iç yüzeyine eşit olarak uygulanan özel bir bileşim (balon dolgu macunu) ile işlemden geçirilebilir. Kuruyan bu bileşim, helyumun balonda daha uzun süre (2 haftaya kadar) kalması nedeniyle ince bir polimer film oluşturur. Helyumla şişirilen folyo balonlar, helyum bu balonlardan çok yavaş çıktığı için uzun süre şeklini kaybetmez ve havada kalmaya devam eder. Genel olarak, helyum folyo balonların nasıl şişirileceği konusunda en kolay seçeneklerden biridir.

Helyumla balon şişirme seçeneği küçük bir kutlama için pek uygun değil. Bir gaz tüpü ucuz değildir ve sadece birkaç balon için satın almak mantıklı değildir. Helyumla doldurulmuş balonlar kısa bir süre uçar, çünkü helyum molekülleri çok küçüktür ve balonların yapıldığı lateksin gözeneklerinden sızabilir. Patlamayı önlemek için helyumlu şişeleri saklamak için tüm gerekliliklere sıkı sıkıya bağlı kalın. Örneğin, helyum şişesini yalnızca açık havada, ürünü doğrudan güneş ışığından, yalnızca sıfırın üzerindeki sıcaklıklarda, hem donma sıcaklıklarından hem de nemden kaçınarak saklamanız gerekir. Birçok çevrecinin görüşüne göre helyum balonlarının çevre üzerinde olumsuz etkileri vardır. Ayrıca helyum yenilenemez bir doğal gazdır. Tıpta ve bilimde sıklıkla kullanılır. Bu nedenle, bazı çevre koruma uzmanları, bu kadar değerli bir kaynağı balonlara harcamanın çevre dostu olmadığını savunuyorlar.

Pompa ile balon şişirmek

Gelecekteki balonun şeridine hava üfleyerek sıradan balonları şişirebilseniz de, bu hile balonların büküm modellerinde başarınızı sağlamayacaktır. Bu durumda sadık bir yardımcıya ihtiyacınız var – küçük bir pompa. Bu tür ekipman genellikle bir dizi uzun balon satın aldığınızda takılı olarak gelir. Onları verilen pompa olmadan satın aldıysanız, herhangi bir spor mağazasında bir tane bulabilir ve ardından balonları şişirmek için kullanabilirsiniz.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Popüler Yazılar

Bir yanıt yazın

CANLI DESTEK